GRČKA

Brutalna likvidacija u Atini: Čekao žrtvu sat i po ispred firme, pa ispalio deset metaka u nju

Očigledno je da je napadač danima pratio Panagiotisa i da je detaljno bio upoznat s njegovim dnevnim kretanjima

Pucnjava u Grčkoj. Screenshot / Pronews.gr

S. S.

prije 2 dana

Policija nastavlja da traga za nepoznatim napadačem koji je jučer u predgrađu Atine s deset hitaca izrešetao Panagiotisa Statisa (54). Prvi rezultati istrage pokazuju da je zločin bio detaljno isplaniran i da ga je izveo profesionalac.

Očigledno je da je napadač danima pratio Panagiotisa i da je detaljno bio upoznat s njegovim dnevnim kretanjima.

Odlučio je da puca u njega ispred njegove firme u trenutku kada u tom dijelu grada nije bilo velike gužve. Ubica je Panagiotisa sat i po vremena čekao ispred firme, ispalio je najmanje deset hitaca u njegov auto, a zatim je na motoru pobjegao u nepoznatom pravcu.

Policija nastavlja da provjerava snimke s nadzornih kamera s okolnih zgrada. Utvrđeno je da ubijeni Panagiotis nije imao krivični dosije, ali da je pre tri godine prijavio da je pretučen. Iako je policija istraživala ovaj slučaj, niko nikada nije priveden ili osuđivan.

Panagiotis je sa jednim partnerom bio vlasnik geodetske radnje, a posljednjih godina vodili su važne projekte na Mikonosu. On je sa svojim kumom kupio zemljište na Mikonosu, na kojem su počeli da grade luksuzne vile. Motiv ubistva policija još uvijek nije otkriven.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.