HRVATSKI DRŽAVLJANIN

Drama na letu prema Splitu: Htio nasilno ući u pilotsku kabinu, pa se zaključao u toalet

Avion je bio pun putnika koji su putovali na odmor u srednju Dalmaciju

Drama na letu. Slobodna Dalmacija

S. S.

26.5.2024

Na aerodromu Gerdermoen u Oslu jutros se odvijala drama, kada je nepoznata osoba pokušala na silu ući u pilotsku kabinu aviona Norwegian Aira, koji je treba poletjeti za Split.

Kada u tome nije uspio, zaključao se u toalet u zadnjem dijelu aviona.

Norveška policija je kasnije tu osobu identificirala kao 23-godišnjeg hrvatskog državljanina. Motivi za ovaj čin za sada nisu poznati.

Avion je bio pun putnika koji su putovali na odmor u srednju Dalmaciju. Većina njih nije primijetila da se nešto vanredno događa, piše Slobodna Dalmacija.

- Avion je već bio krenuo i dok se kretao prema dijelu piste za polijetanje, odjednom se zaustavio. Prva obavijest pilota bila je da je došlo do tehničkih problema i da moraju stati - ispričao je za Slobodnu Dalmaciju Senad Bišćević, koji je sa suprugom putovao u Vodice.

Dodao je da su policajci ušli u prednji dio i nakon kratkog razgovora se uputili nazad, gdje se osoba zaključala.

- U avionu je nastala strka, svi su htjeli vidjeti što se dešava, pa se nije moglo dobro uočiti jesu li policajci nasilno ušli u WC ili se taj putnik sam predao. Svakako, trojica policajaca su ga s lisicama na rukama preko piste odveli u zgradu aerodroma - kazao je.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.