LUZIJANA

Nastavnica uhapšena: Kupovala učenicima alkohol i slala im golišave fotografije

Nije odmah bilo jasno koji predmet je ona predavala, a školski odbor je potvrdio da više nije zaposlena

Uhapšena nastavnica. Platforma X

N. H.

2.5.2024

Nastavnica iz Luizijane je uhapšena jer je navodno slala golišave fotografije učenicima s kojima je također pila u barovima - i imala seks s "barem jednim" od njih, navode policajci.

Aleksa Vingerter (35) je prvi put bila pod istragom u martu zbog pritužbi da je "imala neprikladne odnose" sa svojim učenicima u srednjoj školi Slidel, saopćila je policija u utorak, najavljujući njeno hapšenje.

Policija je "sprovela više intervjua i izvršila nekoliko naloga za pretres" u vezi s navodima, koji su uključivali pritužbe da je "slala neprikladne fotografije i poruke“ u tekstovima i četovima na društvenim mrežama.

- Istražitelji su pronašli dovoljno dokaza koji potkrepljuju da je Vingerter bila umiješana u neprikladnu i seksualnu vezu s najmanje jednim 18-godišnjim učenikom, pošto je djelovala u svojstvu vaspitača učenika - naveli su, pa dodali:

- Također su pronađeni dokazi da je Vingerter kupovala alkohol za svoje učenike u lokalnim barovima u Slidelu.

Nastavnica je uhapšena zbog sumnje da je počinila zabranjeno polno ponašanje između vaspitača i učenika, kao i nedozvoljenu kupovinu alkoholnih pića za lice mlađe od 21 godine.

Nije odmah bilo jasno koji predmet je ona predavala. Školski odbor je za "Fox8 Live" potvrdio da ona više nije zaposlena.

Školski okrug St. Tamani, gdje se nalazi Slidel, služi skoro 40.000 učenika.

- Sigurnost i dobrobit naših učenika su naš glavni prioritet - rekao je upravnik okruga, Frank Džabia (Jabbia), u poruci roditeljima povodom hapšenja, pa nastavio:

- Imamo strogu politiku kako bismo osigurali da se svako ponašanje koje ugrožava sigurnost naših učenika ne toleriše. Nastavit ćemo da dajemo prioritet bezbjednosti naših učenika iznad svega.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.