PREMIJER IZRAELA

Netanjahu: Niko nas neće zaustaviti, ni Hag, ni osovina zla, niti bilo ko drugi

On je također tvrdio da je nekoliko antisemitskih predmeta pronađeno u tunelima Hamasa u Gazi, uključujući kopije "Mein Kampf" Adolfa Hitlera

Benjamin Netanjahu. AP

H. J. I.

14.1.2024

Granica između Pojasa Gaze i Egipta mora se zatvoriti kako bi se spriječio protok oružja u Gazu, rekao je izraelski premijer Benjamin Netanjahu (Netanyahu).

Prema njegovim riječima, palestinski pokret Hamas koristi granični prelaz između Egipta i Pojasa Gaze za krijumčarenje oružja.

- Uništit ćemo Hamas, demilitarizovat ćemo Gazu, a vojna oprema i drugo oružje nastavit će da dolazi preko tog graničnog prelaza, prema tome potrebno ga je zatvoriti. Niko nas neće zaustaviti, ni Hag, ni osovina zla, niti bilo ko drugi - naglasio je on na brifingu za novinare u subotu, misleći na Iran i njegove povezane grupe širom Bliskog istoka.

Netanjahu je rekao da su optužbe za genocid, koje je u četvrtak iznijela Južna Afrika, "licemjerni napad", dodajući da je to "po volji onih koji su došli da počine još jedan holokaust protiv Jevreja".

On je također tvrdio da je nekoliko antisemitskih predmeta pronađeno u tunelima Hamasa u Gazi, uključujući kopije "Mein Kampf" Adolfa Hitlera. Osim toga, rekao je Netanjahu, "u kući u Gazi su pronašli dječiji tablet sa slikom Hitlera kao screensaverom".

Netanjahu je izjavio da iako je antisemitizam isti, jevrejski narod je drugačiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.