ZRAČNI NAPADI

U bombardovanju izbjegličkog kampa Nusajrat i Beit Lahije izraelske snage ubile 13 Palestinaca

Izraelski ratni avioni bombardovali su grupu Palestinaca iza džamije Al-Huda u izbjegličkom kampu Nusayrat

Nebo iznad Gaze. Twitter

Anadolija

11.11.2023

Izraelska vojska ubila je 13 Palestinaca u zračnim napadima na dvije kuće u gradu Beit Lahja i izbjegličkom kampu Nusajrat na sjeveru Pojasa Gaze.

Prema vijestima zvanične palestinske agencije WAFA, šest Palestinaca je poginulo, a desetine su povrijeđene usljed bombardovanja izraelskih ratnih aviona kuće porodice Bedevan u izbjegličkom kampu Nusajrat.

U ruševinama se nalaze nestale osobe

Izraelski ratni avioni gađali su i kuću Palestinca u gradu Beit Lahja. Timovi civilne odbrane pronašli su tijela sedam Palestinaca u ruševinama kuće uništene usljed napada.

U ruševinama se i dalje nalaze nestale osobe, a desetine ljudi je povrijeđeno.

Iz palestinskog Ministarstva unutrašnjih poslova navedeno je da su izraelski ratni avioni gađali i grupu Palestinaca iza džamije Al-Huda u izbjegličkom kampu Nusayrat.

Kako Izrael nastavlja bombardovati mnoga područja u Pojasu Gaze, vozila hitne pomoći imaju velikih poteškoća da prevoze povrijeđene i tijela mrtvih.

Najveća zdravstvena ustanova

Izraelska vojska je bombardovala bolnicu Al-Shifa, koja je najveća zdravstvena ustanova u Gazi sa hiljadama ranjenih i civila, dječju bolnicu Nasr, bolnice Al-Ahli i Tursko-palestinskog prijateljstva, te okolinu bolnice Al-Quds i Indonezijske bolnice.

U napadima su poginule i povrijeđene stotine ljudi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.