TOKOM SUKOBA

Izrael tvrdi: Sinoć smo ubili desetine hamasovaca

IDF-ov avion napao je lokaciju unutar zgrade koja pripada organizaciji Hamas, u kojoj je bilo više od 20 Hamasovih operativaca, navode u saopćenju

Sukobi u Pojasu Gaze. AP

H. J. I.

30.10.2023

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopćile su da su ubile "desetke" boraca Hamasa tokom noći u jeku intenziviranja svojih kopnenih operacija u Gazi. 

- Tokom sukoba u Pojasu Gaze, IDF-ove trupe ubile su desetke hamasovaca koji su se zabarikadirali u zgradama i tunelima i pokušali napasti naše snage. U jednom incidentu, IDF-ov avion napao je lokaciju unutar zgrade koja pripada organizaciji Hamas, u kojoj je bilo više od 20 Hamasovih operativaca - stoji jutrošnjem u saopćenju IDF-a.

- Pored toga, tokom posljednjih nekoliko dana, IDF je pogodio više od 600 terorističkih ciljeva, uključujući skladišta oružja, desetke lansirnih položaja protutenkovskih projektila, kao i skrovišta i mjesta za okupljanje koje koristi organizacija Hamas. Tokom noći, vojnici IDF-a identificirali su naoružane teroriste i lansirnu tačku za protutenkovske rakete u području Univerziteta Al-Azhar i naveli borbeni avion da ih napadne.

Ove tvrdnje nisu nezavisno provjerene.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.