BAZA ZA IZVOĐENJE NAPADA

Izraelci bombardovali džamiju na Zapadnoj obali, pa poručili: To je bio teroristički kompleks

Vojska dodaje da je ta „teroristička ćelija“ u subotu 14. oktobra organizovala napad blizu zida koji razdvaja Izrael i Zapadnu obalu

U nemilosti izraelske vojske. Anadolija

N. H.

22.10.2023

Izraelska vojska je saopćila da je u zračnom napadu neutralizirala „teroriste“ koji su bili u podrumu džamije Al Ansar u Dženinu, na okupiranoj Zapadnoj obali.

- Vojska je izvela zračni napad na teroristički kompleks agenata Hamasa i Islamskog džihada, koji su odgovorni za više terorističkih napada zadnjih mjeseci i spremaju novi teroristički napad – ističe se u saopćenju Izraelaca.

Mahmud al-Sadi, direktor Crvenog polumjeseca u Dženinu, rekao je da je jedna osoba poginula, a tri su ranjene u tom zračnom napadu.

Izraelska vojska je navela da je u džamiji bilo „zapovjedno središte za planiranje napada“, te baza za njihovo izvođenje.

Vojska dodaje da je ta „teroristička ćelija“ u subotu 14. oktobra organizovala napad blizu zida koji razdvaja Izrael i Zapadnu obalu, pomoću eksplozivne naprave, u kojem niko nije stradao.

Podsjetimo, od 7. oktobra izraelska vojska je, prema ministarstvu zdravstva, ubila više od 4.300 ljudi u Pojasu Gaze, od kojih su najveći broj bili civli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.