NOVE MJERE

Amerika uvela sankcije četvorici Rusa

Bogate ruske elite trebale bi se osloboditi ideje da mogu poslovati kao i obično dok Kremlj ratuje protiv ukrajinskog naroda - kazao je Adejema

Valeja Adejem, zamjenika ministra financija. Wikipedia

Z. K.

12.8.2023

Četvorici Rusa Petru Olegičiču Avenu, Mikhailu Maratoviču Fridmanu, Germanu Borisoviču Kanu i Alekseju Viktoroviču Kuzmičevu SAD su uvele u petak sankcije, a u sklopu najnovijih mjera usmjerenih protiv moskovske financijske elite zbog rata u Ukrajini, piše AP.

Nadzorni odbor

Oni su povezani s financijskim i investicijskim konglomeratom Alfa Group te ruskim poslovnim udruženjima, a američko ministarstvo financija saopćilo je da su na meti sankcija te četiri osobe koje su bili u nadzornom odboru Alfe. Također uvedene su sankcije Ruskoj udruzi poslodavaca te Ruskom savezu industrijalaca i poduzetnika.

- Bogate ruske elite trebale bi se osloboditi ideje da mogu poslovati kao i obično dok Kremlj ratuje protiv ukrajinskog naroda - stoji u izjavi zamjenika ministra financija Valeja Adejema (Wally Adeyem).

Neuspješna restriktivna politika

Komentirajući nove sankcije, ruski ambasador u SAD-u Anatolij Antonov rekao je da su one dio neuspješne restriktivne politike i da Bijela kuća nije mogla uništiti rusku privredu i potkopati tehnološki suverenitet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.