ŠEF WAGNERA

Prigožin navodno viđen u javnosti: Obratio se borcima u Bjelorusiji

U ovom trenutku nije moguće potvrditi autentičnost snimka

Jevgenij Prigožin. Twitter

H. J. I.

19.7.2023

Šef Wagnera Jevgenij Prigožin viđen je u javnosti, javljaju svjetski mediji. U snimku koji je ovog poslijepodneva počeo da kruži društvenim mrežama, vidi se kako Prigožin, navodno, pozdravlja svoje borce u Bjelorusiji.

U ovom trenutku nije moguće potvrditi autentičnost snimka.

"Dobro došli momci"

Ukoliko se potvrdi da snimak jeste istinit, ovo će biti prvi put da je Prigožin viđen u javnosti od pobune 24. juna.

- Dobro došli, momci! Srećan sam što vam dočekujem. Dobro došli u Bjelorusiju. Borili smo se s ponosom. Mnogo smo uradili za Rusiju - čuje se kako na snimku govori čovjek koji nevjerovatno podsjeća na Prigožina.

Snimak je prvo postavljen na jednom Telegram kanalu bliskom Wagnerovcima, a potom je šerovan na Prigožinovom profilu.

U snimku se borci obraćaju muškarcu kao Jevgeniju Viktoroviču. CNN piše da video nije montiran niti su mijenjani detalji snimke, što ukazuje na to da je snimak nastao jutros u zoru.

Niska rezolucija

Ipak, s obzirom na to da je snimak veoma niske rezolucije i da je snimljen maltene po noći, teško je razaznati da li je na njemu stvarno Prigožin, i nije moguće odrediti tačnu lokaciju gdje je snimak nastao.

U snimku je lider Wagnera izgleda ponovio svoje kritike na račun ruskih vojnih zvaničnika i načina na koji su planirali i izveli akcije u Ukrajini.

- Ono što se sada dešava na frontu je sramota, i mi u tome ne moramo da učestvujemo. Moramo da sačekamo trenutak kada ćemo se dokazati u potpunosti - rekao je muškarac za kojeg se vjeruje da je Prigožin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.