SAVJETNIK ZELENSKOG

Podoljak nakon eksplozije u Sankt Peterburgu: Pauci jedu jedni druge u tegli

Bilo je pitanje vremena kada će domaći terorizam postati instrument unutrašnje političke borbe, rekao je Podoljak

Mjesto gdje je buknula eksplozija. Printscreen

A. O.

3.4.2023

Nakon napada u kafiću u Sankt Peterburgu i ubistva ruskog vojnog blogera, oglasile su se ruske i ukrajnske službe. Rusko ministarstvo zdravstva navelo je da su u ovom napadu povrijeđene 32 osobe, a njih deset je u teškom zdravstvenom stanju.

- Stanje kod deset osoba ocjenjuje se kao teško, 16 je u stanju umjerene težine. Svi pacijenti se nalaze na bolničkom liječenju - naveli su iz ruskog ministarstva.

Poruka iz Ukrajine

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihailo Podoljak oglasio se na Twitteru o ovom napadu.

- Počelo je u Ruskoj Federaciji. Pauci jedu jedni druge u tegli. Bilo je pitanje vremena kada će domaći terorizam postati instrument unutrašnje političke borbe poput proboja zakašnjelog apscesa. Nepovratni procesi i nevolje čekaju Rusku Federacije. Posmatrat ćemo - rekao je Podoljak.


Objava Podoljka na Twitteru. Printscreen

Podsjetimo, eksplozija se dogodila poslijepodne u kafiću, čiji je vlasnik Jevgenij Prigožin, šef zloglasne grupe Wagner.

Taj dan, u kafiću su se okupili pripadnici skupine Cyber Front Z, a među gostima bio je i ruski vojni bloger Vladislav Tatarski.

Sakrivena eksplozivna naprava

Izvori RIA Novosti su saopćili da je eksplozivna naprava bila napunjena gelerima i sakrivena u figurici koju je jedan od učesnika poklonio blogeru.

Nakon napada, ruske službe uhapsile su djevojku Darju Trepovu koja se sumnjiči da je organizovala i izvršila napad na Tatarskog.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.