VLASNIK TWITTERA

Mask pozvao Amerikance da glasaju za republikance

Nezavisnim biračima: podijeljena moć obuzdava najgore ekscese obiju stranaka, stoga preporučujem glasanje za republikanski Kongres s obzirom na to da je predsjedništvo demokratsko, napisao je

Mask: Već ranije rekao kako će glasati za republikance. AP

E. Ć.

7.11.2022

Američki milijarder i odnedavno vlasnik Twittera Ilon Mask (Elon Musk) oglasio se na ovoj društvenoj mreži gdje je preporučio glasačima da na izborima, koji se održavaju sutra, za Kongres Sjedinjenih Američkih Država izaberu republikanske kandidate.

- Nezavisnim biračima: podijeljena moć obuzdava najgore ekscese obiju stranaka, stoga preporučujem glasanje za republikanski Kongres s obzirom na to da je predsjedništvo demokratsko - napisao je Mask.

Inače, najbogatijeg čovjeka na svijetu otkako je kupio Twitter kritikovale grupe za građanska prava, kao i njegov stav o moderiranju sadržaja, zbog njegovog apsolutističkog stava o slobodi govora.

Podsjetimo, Mask je već ranije rekao kako će glasati za republikance, no ističe da podupire umjerene političare s obje strane.

- Tvrdokorni demokrati ili republikanci nikada ne glasaju za drugu stranu, tako da su nezavisni birači ti koji zapravo odlučuju ko će biti glavni! - poručio je Mask.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.