NISU TO OČEKIVALI OD NJEGA

Kralj Čarls je sasuo "bujicu psovki" Donaldu Trampu zbog jednog komentara o Kejt

Naime, časopis Closer je 2012. godine objavio njene fotografije u toplesu, što je Tramp podrugljivo komentarisao na svom Twitter profilu

Čarls bio oštar prema Trampu. AP

S. S.

6.11.2022

Odlomci iz nadolazeće biografije Kristofera Andersena (Christopher) "The King: The Life of Charles III" (Kralj: Život Charlesa III) otkrivaju kako bivši američki predsjednik Donald Tramp (Trump) navukao bijes tadašnjeg princa Čarlsa (Charles) i njegovih sinova Williama i Harryja, kada je komentirao Kejt Midlton na Twitteru.

Naime, časopis Closer je 2012. godine objavio njene fotografije u toplesu, što je Tramp podrugljivo komentarisao na svom Twitter profilu.

- Kejt Midlton je sjajna, ali ne bi se trebala sunčati gola - napisao je tada i dodao: 'Ko ne bi fotografirao Kejt i zaradio hrpu novaca dok se sunča gola'".

Iz biografije se saznaje da je njegov postupak silno naljutio kralja Čarlsa i prinčeve Vilijama i Herija, što je otkrio jedan batler iz Clarense Housea. Prema njegovim riječima, iz Čarlsa i prinčeva je izašla ”bujica psovki” , prenosi Newsweek. Tramp je komentarisao fotografije i u talk showu ‘Fox and Friends‘. “Iako smo svi obožavatelji Kejt, možete li zamisliti zašto bi ona bila vani gola? zapitao se i dodao: "Zašto bi stajala gola u bazenu ili gdje god bila. Ona je Kejt. Užasno je to što su napravili, užasno je što su je fotografisati, ali čovječe, kako možeš napraviti tako glupu stvar?'"

Palača je u svom saopćenju istakla da smatra kako je odluka medija da objave golišave Kejtine fotografije ‘groteskna’. Kejt i Vilijam su u konačnici dobili odštete, međutim kraljevska porodica smatra da to ne umanjuje nanesenu štetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.