ŠEF TWITTERA POBIJESNIO

Osobe s plavim kvačicama sprdaju se s Maskom, on im poručio: "Prestanite, nije smiješno"

U redu, spustit ću se na 6.78 dolara za plavu kvačicu, poručio je "lažni Mask"

Mask: Naljutio se. AP

A. O.

6.11.2022

Novi direktor društvene mreže Twitter Ilon Mask (Elon Musk) najavio je da će ova kompanija početi naplaćivati plavu kvačicu za 7.99 dolara mjesečno.

Tom prilikom, hrpa provjerenih korisnika počela se lažno predstavljati Ilon Mask i stvari su postale potpuno veoma haotične.

Ovosedmična internetska drama vrti se oko aktualne sage o Twitterovoj plavoj kvačici koja je od početnog jednostavnog sistema provjere za slavne osobe i druge korisnike visokog profila sada postala kontroverzni paket koji se naplaćuje.

Sve je počelo kad je Mask ranije ove sedmice na svom profilu potvrdio naplaćivanje.

- Twitterov trenutni sistem gospodara i seljaka zbog toga tko ima ili nema plavu kvačicu je sranje. Moć narodu! Plavo za osam dolara mjesečno - napisao je Mask. 

Plava kvačica postala je vruća tema na Twitteru i mnogi korisnici izrazili su nezadovoljstvo novim režimom, no Mask je zauzeo čvrst stav.

- Možete me blatiti koliko god hoćete, ali koštat će 8 dolara - tvitao je.

Nakon novih promjena tviteraši su počeli trolati Maska koristeći svoju postojeću plavu kvačicu, koju su stekli u sadašnjem sustavu, kako bi se predstavili kao Mask.

Na Redditu je osvanuo snimak zaslona na kojoj lažni Mask s plavom kvačicom objašnjava kako je zabavno piti vlastiti urin.

Ipak, to "pravom" Masku se baš i nije svidjelo te je odgovorio: "Dečki, nije smiješno." 

Objava je u međuvremenu uklonjena, ali stvar je otada prešla na Twitter.

Jedan od lažnih profila počeo se cjenkati oko mjesečne naknade.

- U redu, spustit ću se na 6.78 dolara za plavu kvačicu - poručio je. 

Zatim se ispravio i spustio cijenu na 5.23 dolara, a do kraja threada, lažni Mask je smanjio cijenu plavih kvačica na samo 1.97 dolara.

Kad je neko upitao može li dobiti masovni paket kvačica, lažni Mask je odgovorio.

- Jednom kad dobijem državnu subvenciju od miliona i miliona dolara (što nije socijalizam jer plaćam nekome da ispuni svu papirologiju! Ja sam sam sebe stvorio! Vidiš kako stvari odozgo prema dolje funkcioniraju, prijatelju?), vidjet ću mogu li prebaciti kvačicu ili dvije prema tebi - pisalo je na Twitteru. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.