UKLANJAJU SE RUSKE ZASTAVE

Ukrajinski obavještajci: Proruski čelnici iz Hersona otišli prema Krimu

Vlasnici hotela i centara za rekreaciju prisiljeni su smjestiti proruske čelnike Hersona u svoje prostore, a ruska vojska i dalje traži lokacije za smještaj kolaboracionista i proruskih čelnika koji odlaze iz Hersona

Uklonjene ruske zastave znad zgrade gradske uprave. Twitter

H. J. I.

3.11.2022

Ukrajinski obavještajci danas su objavili kako su ruske snage prebacile proruske čelnike iz Hersona prema Krimu, ukrajinskom poluotoku koji je Rusija anektirala 2014. godine. Kako prenosi Kyiv Independent pozivajući se na ukrajinske vojne obavještajce, u proteklim sedmicama proruski čelnici Hersona i njihovi kolaboracionisti prebačeni su u hotele smještene između Sijvaša i Azovskog mora.

Vlasnici hotela i centara za rekreaciju prisiljeni su smjestiti proruske čelnike Hersona u svoje prostore, a ruska vojska i dalje traži lokacije za smještaj kolaboracionista i proruskih čelnika koji odlaze iz Hersona.

Danas je, podsjetimo, jedan od proruskih čelnika Hersona najavio i "vjeroVatno" povlačenje ruskih snaga iz okupiranog glavnog grada regije.  


Novinar Džimi Raštaun (Jimmy Rushton) izvijestio je da se nešto vrlo zanimljivo događa u gradu Hersonu pitajući se gdje su nestale ruske zastave na kontrolnim punktovima i iznad zgrade gradske uprave.

- Kontrolne tačke na kojima su nekada bile ruske trupe sada su napuštene - dodao je Raštaun.

U sljedećem videu vide se civili u Hersonu koji dok se voze autobusom snimaju kontrolni punkt ruskih trupa i kliču kada shvate da je sada napušten. 

Prošlog mjeseca u Hersonu je došlo do masovne evakuacije nakon što je Kirill Stremoslov, zamjenik šefa ruske regionalne uprave, rekao da su ukrajinske trupe počele ofanzivu. Istog dana ruski predsjednik Vladimir Putin proglasio je varedno stanje u ukrajinskim regijama Donjeck, Luhansk, Herson i Zaporožje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.