BJELORUSKI PREDSJEDNIK

Lukašenko se ruga Evropi zbog nestašice plina: Objavio snimak kako cijepa drva i "pomaže svojoj braći"

Možda će nam oni jednog dana zauzvrat pružiti ruku. Evropa nije u poziciji da bira hoće li se grijati na brezu ili smreku. Ugrijati se jedino je što je bitno, dodao je

Lukašenko: Društvo mu je pravio biznismen Sergej Teterina. Twitter

E. Ć.

15.9.2022

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko (Alexander Lukashenko) narugao se Evropi zbog problema s nestašicom plina usljed rata u Ukrajini i sankcija uvedenih Rusiji.

Lukašenko je na svom Telegram profilu objavio snimak kako u dvorištu svoje vikendice cijepa drva. Društvo mu je pravio biznismen Sergej Teterina.

Hajde, prijatelju! Spriječimo da Evropa umre od hladnoće. Pomozimo našoj braći. Možda će nam oni jednog dana zauzvrat pružiti ruku. Evropa nije u poziciji da bira hoće li se grijati na brezu ili smreku. Ugrijati se jedino je što je bitno - rekao je Lukašenko.

On je dodao kako bi želio pomoći da drva dobiju i obična evropska kućanstva, a ne samo veliki poslovni tajkuni. Također, imao je poruku i za Poljsku.

- Ključno je osigurati da poljski predsjednik Andžej Duda (Andrzej) i premijer Mateuš Moravijecki (Mateusz Morawiecki) budu na toplom. Oni su naše komšije, a možda će se i opametiti - kazao je Lukašenko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.