OGLASIO SE PORTPAROL

Poručili iz Kremlja: Putin Bolestan? Igrao je hokej za vikend

Portparol Kremlja je kao primjer da Putin nije bolestan ukazao na njegov poduži govor na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu prošle sedmice

Peskon: Putin je jučer igrao hokej, a vi sami razmislite o njegovom zdravlju. AGENCIJE

S. S.

21.6.2022

Vladimir Putin je "igrao hokej" za vikend, rekao je Kremlj, odbacujući navode da ruski predsjednik možda boluje od tajne bolesti.

Jedva da prođe jedan dan bez nove spekulacije o zdravlju ruskog lidera otkako je počela invazija Ukrajini. Njegov portparol Dmitrij Peskov je u ponedjeljak u intervjuu za NBC News opet odbacio navode da je Putin bolestan.

"Glasine su smiješne"

- Mogu da vam kažem jednu stvar, da je jučer, koliko znam, popodne, zapravo igrao hokej. Jučer je igrao hokej, a vi sami razmislite o njegovom zdravlju - rekao je Peskov.

Posmatrači su spekulisali kako ruski predsjednik izgleda tokom sastanaka - uključujući i to da li šepa, povremeno se trese, grči od bola - ili da ima natečeno lice koje može pokazati dokaze o upotrebi steroida, ili čak botoksa.

Peskov je glasine o Putinovom zdravlju nazvao smiješnim i nekoliko puta negirao da je smrtno bolestan, što je sugerisano u nekim izvještajima.

Govorio tri i po sata

Portparol Kremlja je kao primjer da Putin nije bolestan ukazao na njegov poduži govor na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu prošle sedmice.

On je rekao da je Putin govorio oko tri i po sata, prije nego što je učestvovao u panel diskusiji.

- Pomislite samo da li bi bolestan čovjek mogao tako da nastupi - rekao je Peskov.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.