POZNATI MILIJARDER

Mask: Mogao bih podržati republikanca De Santisa za predsjednika 2024. godine

Guvernerski mandat De Santisa obilježilo je njegovo odbacivanje zdravstvenih ograničenja povezanih sa pandemijom, usvajanje zakona koji ograničava diskusiju o LGBTQ pitanjima u školama i svađa sa Volt Diznijem oko zakona

Ilon Mask: Glasao sam za Majru Flores. AGENCIJE

S. S.

16.6.2022

Izvršni direktor kompanije Tesla, Ilon Mask (Elon Musk), rekao je da bi mogao da podrži guvernera Floride Rona De Santisa na izborima za predsjednika 2024. godine i predvidio je "masovni crveni talas" republikanskih pobjeda na izborima sredinom mandata u novembru.

Mask je najavio podršku konzervativcu koji važi za glavnog konkurenta bivšem predsjedniku Donaldu Trampu (Trump) za republikansku nominaciju 2024. godine, prenosi Reuters.

Guvernerski mandat De Santisa obilježilo je njegovo odbacivanje zdravstvenih ograničenja povezanih sa pandemijom, usvajanje zakona koji ograničava diskusiju o LGBTQ pitanjima u školama i svađa sa Volt Diznijem (Walt Disney) oko zakona, navodi britanska agencija.

Upitan o Maskovoj podršci, De Santis se našalio: "Pozdravljam podršku Afroamerikanaca, šta da kažem."

Reuters dodaje da je Mask bijele puti, ali da je odrastao u Južnoj Africi. Mask je također tvitovao da je glasao za Majru Flores (Mayra), republikanku koja je pobijedila na specijalnim izborima u južnom teksaškom kongresnom okrugu, prekinuvši dugogodišnju dominaciju demokrata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.