CRNA GORA OSUDILA AGRESIJU

Abazović razgovarao sa Zelenskim: Ukrajina treba dobiti status kandidata za EU

Abazović je upoznao predsjednika Ukrajine i s brojem ukrajinskih izbjeglica koji je Crna Gora primila te naveo da se radi o skoro 2 posto populacije

Dritan Abazović danas telefonski razgovorao s Volodimirom Zelenskim. Avaz

A. Č. / Fena

9.6.2022

Premijer Crne Gore Dritan Abazović kazao je danas u telefonskom razgovoru s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim kako očekuje da će Ukrajina uskoro dobiti status kandidata za članstvo u EU.

- Nadamo se da će Ukrajina dobiti status kandidata za ulazak u EU, a Crna Gora kao lider u pregovaračkom procesu spremna je pružiti neophodnu stručnu i političku pomoć - rekao je Abazović.

On je podsjetio da je Crna Gora osudila agresiju Ruske Federacije na Ukrajinu, te rekao da od samog početka pruža otvorenu podršku Ukrajini. 


Crnogorski premijer je istaknuo i to da je na ovom prostoru također bio rat te da narod Crne Gore zna da suosjeća i razumije bol ukrajinskog naroda.

- Bilo bi mi zadovoljstvo sresti se s vama, ali i da simbolično prenesem poruku sa zapadnog Balkana jer smo i mi sami prije 2-3 decenije bili u manje-više sličnoj situaciji i suosjećamo sa svime što se događa ukrajinskom narodu - rekao je Abazović.

Također je Abazović upoznao predsjednika Ukrajine i s brojem ukrajinskih izbjeglica koji je Crna Gora primila te naveo da se radi o skoro 2 posto populacije, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

Zelenski je pozvao Abazovića da u što skorije vrijeme posjeti Kijev, što je crnogorski premijer prihvatio te je rekao da će predložiti čelnicima zemalja zapadnog Balkana da zajednički posjete glavni grad Ukrajine i i time joj pruže podršku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.