NOVI VLASNIK

Mask najavio: Odblokirat ću Trampa na Twitteru

Mask je odluku o blokiranju Trampa nazvao "moralno pogrešnom i potpuno glupom"

H. J. I.

10.5.2022

Elon Mask obećao da će odblokirati Trampov profil na Twitteru. Agencije

Elon Mask (Musk) je rekao da će, ako se njegov dogovor o kupovini Twittera zaključi, "poništiti trajnu zabranu" i pustiti bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa (Trump) da se vrati na društvenu mrežu, poništavajući odluku društvene mreže nakon tvitova Trumpa o neredima u američkom Kapitolu prošle godine.

- Mislim da nije bilo ispravno blokirati Donalda Trampa, mislim da je to bila greška, jer je to otuđilo veliki dio zemlje i nije na kraju dovelo do toga da Donald Tramp nema glasa - rekao je Mask na konferenciji za novinare.

Twitter, zajedno sa drugim platformama, uključujući Facebook, zabranio je Trampu tvitovanje nakon napada na zgradu američkog Kapitola 6. januara. Twitter je tada objavio da je Tramp prekršio politiku i rizikovao da podstakne nasilje među svojim pristalicama. Facebook je blokirao Trampa iz sličnih razloga.


Mask je odluku o blokiranju Trampa nazvao "moralno pogrešnom i potpuno glupom". Rekao je da se pojedinačni postovi na Twitteru mogu sakriti i da pojedinci i dalje mogu biti privremeno suspendovani "ako kažu nešto što je nezakonito ili na neki drugi način samo, znate, destruktivno za svijet". Ali on je rekao da “trajne zabrane samo fundamentalno potkopavaju povjerenje u Twitter”.

Tramp je u intervjuu za Fox News krajem aprila rekao da se neće ponovo pridružiti platformi, čak i ako Mask ukine zabranu.

- Ne idem na Twitter, ja ću ostati na Istini - rekao je tada, misleći na svoju aplikaciju, Truth Social.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.