OBJAVILI NOVE ZAKONE

Velika Britanija uvela nove sankcije ruskim oligarsima

Britansko ministarstvo vanjskih poslova saopćilo je kako će zakon zabraniti održavanje aviona ili brodova koji pripadaju sankcioniranim ruskim oligarsima ili njihovim kompanijama

Velika Britanija uvela nove sankcije ruskim oligarsima. Agencije

H. J. I.

30.3.2022

Velika Britanija uvodi nove sankcije za ruske oligarhe. Naime, objavljeni su novi zakoni kojima je cilj spriječiti ruskim oligarsima pristup britanskim avionima i pomorskim tehničkim uslugama, javlja BBC.

Britansko ministarstvo vanjskih poslova saopćilo je kako će zakon zabraniti održavanje aviona ili brodova koji pripadaju sankcioniranim ruskim oligarsima ili njihovim kompanijama. 

Novi zakoni odmah su primijenjeni za sankcioniranje ruskih poduzetnika Eugenea Shvidlera i Olega Tinkova. U međuvremenu su finansijske, trgovinske i pomorske sankcije koje se primjenjuju na Krimu proširene na regije Donjeck i Lugansk.

- Nema sumnje da su Putin i njegova elita iznenađeni snagom naših sankcija. Nastavit ćemo pojačavati pritisak sve dok su ruske trupe u Ukrajini, ciljajući ne samo tvrtke oligarha već i njihovu imovinu i način života - rekla je britanska ministrica vanjskih poslova Liz Trus (Truss). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.