PREDSJEDNIK TURSKE

Erdoan: Ako danas prešutimo napade na Al-Kuds znamo da će sutra red doći i na druge naše svete gradove

Erdoan je kazao da "oni koji začepe uši pred kricima nedužnih zbog izraelske tiranije, zapravo pripremaju podlogu za vlastitu katastrofu"

Redžep Tajip Erdoan. Anadolija

A. Ka. / Anadolija

19.5.2021

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) izjavio je danas u Ankari da "ako danas prešutimo napade na Al-Kuds znamo da će sutra red doći i na druge naše svete gradove", javlja Anadolija.

- Nije pravilo da je jači uvijek u pravu. Turska je tu za uspostavljanje svijeta u kojem vjerujemo da će onaj koji je u pravu uvijek biti jači - rekao je predsjednik Turske.

Erdoan je kazao da "oni koji začepe uši pred kricima nedužnih zbog izraelske tiranije, zapravo pripremaju podlogu za vlastitu katastrofu".

- U Palestini, pred očima svih, najsavremenijim teškim naoružanjem bivaju ubijene na stotine nevinih ljudi, većinom djeca i žena", rekao je Erdoan i dodao:


- U Al-Kudsu, u Gazi nisu samo djeca ta koja umiru, tamo umire čovječanstvo i humanost. Međunarodne organizacije i države koje govore o demokratiji, ljudskim pravima, pravdi, slobodi i sigurnosti, nijemo posmatraju ovu tiraniju. Govore „Erdoan ne bi trebao tako govoriti“. A šta sam trebao? Šutjeti? Mi na nepravdu, na zulum ne šutimo, najglasniji smo protiv toga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.