SASTAO SE S MEKARTIJEM

Tramp planira pomoći republikancima na narednim izborima

Tokom sastanka na Floridi, njih dvojica razgovarali su o cilju da se vrati većina republikancima na izborima za Kongres 2022. godine

Razne stranačke kolege okrenuli su leđa Trampu posljednjih mjeseci. AFP

A. J. / Fena

29.1.2021

Tim bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump) saopćio je da planira i dalje biti povezan s Republikanskom strankom i imao je "vrlo dobar i srdačan" sastanak s vođom republikanske manjine u Predstavničkom domu Kevinom Mekartijem (McCarthy).


Tokom sastanka na Floridi, njih dvojica razgovarali su o cilju da se vrati većina republikancima na izborima za Kongres 2022. godine, rekao je njegov tim u četvrtak.


Trenutno demokrati predstavljaju većinu u Predstavničkom domu i Senatu.


Tramp je obećao Mekartiju da će pomoći vratiti većinu republikanaca u donjem domu, prenosi dpa.


Razne stranačke kolege okrenuli su leđa Trampu posljednjih mjeseci jer više nisu željeli dijeliti njegovo ogorčeno protivljenje izbornom porazu.


Nakon napada na američki Kapitol od strane nasilnih Trampovih pristalica početkom januara, mnogi republikanci - uključujući i utjecajne - javno su osudili Trampa.


Sastanak s Mekartijem navodno se dogodio u četvrtak u Trampovom klupskom odmaralištu Mar-a-Lago na Palm Biču na Floridi, gdje se bivši predsjednik povukao nakon što je napustio Bijelu kuću prošle sedmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.