ITALIJANSKI PREMIJER

Berluskoni: Nastavljam borbu protiv koronavirusa

Nadam se da ću izaći kao pobjednik

Silvio Berluskoni. Agencije

Avaz.ba / Fena

9.9.2020

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni (Berlusconi), koji je hospitaliziran zbog COVID-19 i upale pluća, rekao je pristalicama da se bori za oporavak od ove "paklene bolesti".

Berluskoni ima 83 godine, a razgovarao je sa svojim bliskim saradnicima preko telefona. U srijedu je njegov lični ljekar Alberto Zangrilo (Zangrillo) rekao da je Berluskonijev napredak "povoljan" i da su svi njegovi klinički parametri "vrlo dobri".

Berluskoni je bio pozitivan na koronavirus 2. septembra, a dva dana kasnije hospitalizovan je u Milanu. Zangrilo je rekao da dobro reaguje na liječenje, ali i dodao da Berluskonijeva dob i stanje, budući da ima pejsmejker, čine ga rizičnim za komplikacije.

Tokom kratkog poziva Berluskoni je pozvao pristalice da glasaju na predstojećim regionalnim izborima i obećao je da se bori da iza sebe ostavi ovu paklenu bolest.

- Nadam se da ću izaći kao pobjednik iz ove bitke - kazao je on.

U srijedu je Italija zabilježila novih 1.434 zaraženih i 14 smrtnih slučajeva, što znači da službeni broj žrtava u nekadašnjem evropskom epicentru pandemije iznosi 35.577.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.