PORUKE

Tramp: O mogućim posljedicama po Saudijsku Arabiju nakon razgovora sa Salmanom

Agencije

Blic.rs

21.10.2018

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) izjavio je danas da će uskoro pričati sa saudijskim pricom Muhamedom bin Salmanom o tome da li će uopšte i kakve posljedice pretrpjeti Saudijska Arabija zbog ubistva novinara Džamala Kašogija (Jamal Khashoggi). 

Tramp je rekao da će se prije svega konsultirati sa američkim Kongresom, kako bi formirao adekvatan odgovor, a da će to uraditi do utorka, prenosi AP.

Tramp je u više navrata tokom prošle rekao da se protivi bilo kakvim situacijama koje će dovesti u pitanje dogovor o prodaji oružja Saudijskoj Arabiji, vrijedan više od 100 milijardi dolara, ali da će razmotriti sankcije, prenosi Blic.rs.

Američki predsjednik je u petak izjavio da vjeruje saudijskoj verziji događaja, odnosno da je novinar ubijen tokom tuče sa više od 10 saudijskih agenata.

Mišljenje je promijenio već u subotu, kada je za "Vašington post" izjavio da vjeruje da je u saudijskoj verziji događaja bilo "laži i zavjere".

Kašogi je nestao 2. oktobra, nakon ulaska u saudijski konzulat u Istanbulu, a Saudijska Arabija je nakon više od dvije sedmice potvrdila da je novinar zaista mrtav i da je život izgubio u konzulatu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.