TUŽILAŠTVO KS

Potvrđena optužnica protiv Admira Arnautovića Šmrka i još četiri osobe zbog premlaćivanja stranih državljana

Svi ga tukli palicama, pesnicama i nogama, nakon čega je Admir Arnautović rukama uhvatio oštećenog za vrat i glavu i vukao ga trotoarom i cestom

Admir Arnautović Šmrk. Facebook

B. C.

prije 3 sata 2 minute

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Admira Arnautovića, Admira Jahovića, Aldena Velića, Edvina Muminovića i Muhameda Bakije zbog krivičnih djela teška i laka tjelesna ozljeda, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

- Optuženi se terete da su 20. juna 2024. godine prije ponoći ispred jednog usgostiteljskog objekta u općini Centar, dvojicu državljanina Ujedinjenih Arapskih Emirata i Jemena, nakon kraće rasprave, pretukli. Svi optuženi su jednog od oštećenog, naprije udarali pesnicama, nogama i palicom u predjelu glave i tijela, da bi ga potom optuženi Admir Arnautović rukama uhvatio za vrat i glavu i vukao ga trotoarom i cestom, a potom su ga ostali zajedno nastavili udarati- navodi se u saopćenju.  

Nakon što se drugi oštećeni umiješao i njega su počeli tući, dok ih u tome nisu spriječili prisutni građani. Oštećeni su zadobili teške i lake tjelesne povrede. 

Postupajuća tužiteljica predložila je produženje pritvora optuženom Admiru Arnautoviću. Ostali optuženi su od ranije pod mjerama zabrane. Za glavni pretres predloženo je saslušanje sedam svjedoka, vještaka sudske medicine i izvođenje oko 40 materijalnih dokaza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.