TUZLA

Mjesec od hapšenja bivšeg pripadnika "Crvenih beretki": Ubica iz Srbije ostaje iza rešetaka

Predrag Ratković, kojeg Srbija potražuje zbog ubistva u Beogradu, imao lažne dokumente na ime Nenad Dragosavac

Predrag Ratković: Uhapšen ispred hotela u Tuzli. Facebook

prije 7 dana

Općinski sud Tuzla produžio je pritvor plaćenom ubici i bivšem pripadniku "Crvenih beretki“ Predragu Ratkoviću (49) iz Užica, a koji je prije mjesec uhapšen u Tuzli s krivotvorenim dokumentima.

Prema riječima portparola Tužilaštva TK Admira Arnautovića, ovom državljaninu Srbije pritvor je produžen za naredna dva mjeseca.

Odmah uhapšen

U jednom ugostiteljskom objektu 2. avgusta, u tuzlanskom naselju Stupine, istražitelji MUP-a Tuzlanskog kantona legitimirali su više sigurnosno interesantnih osoba, te je osumnjičeni, svjestan da upotrebljava lažnu ispravu kao pravu, istražiteljima predao krivotvorenu ličnu kartu Republike Srbije na ime Nenad Dragosavac.

Ratkovića su uhapsili pripadnici Jedinice za podršku MUP-a TK ispred tuzlanskog hotela, a pritvoren je zbog opasnosti od bijega.

Imao lažne dokumente na ime Nenad Dragosavac. Avaz

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je u martu ove godine osudio Predraga Ratkovića na 16 godina zatvora za krivična djela ubistvo u saizvršilaštvu, neovlašteno korištenje tuđeg vozila, u stjecaju s krivičnim djelom posebni slučajevi falsificiranja isprave.

Bio na slobodi

Tužilaštvo u Beogradu žalilo se na visinu kazne, ali i odluku da se Ratković pusti na slobodu.

Ratković i Blagojević osuđeni za ubistvo. Facebook

Ratković je osuđen zajedno sa Stefanom Blagojevićem, također bivšim pripadnikom "Crvenih beretki“, zbog ubistva Vladimira Bjelanovića u decembru 2015. godine u Mileševskoj ulici na Vračaru.

Tokom rata bio u BiH

Srbijanski mediji pisali su da je Ratković tokom rata u BiH bio pripadnik jedinice “Vukovi sa Drine”, koju su zvali i “Crvene beretke“, gdje je i stekao vještinu baratanja oružjem. 

Bio je blizak s Boškom Radonjićem, jednim od vođa srbijanskog podzemlja, a posljednjih godina i s bajkerskim grupama. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.