UHAPSILI DVIJE OSOBE

Sarajevska policija sinoć imala pune ruke posla: Iz saobraćaja isključili 48 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Uhapšen B.K., rođen 1987. godine iz Sarajeva, na osnovu potrage PU Kiseljak, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio tešku krađu

Pripadnici MUP-s KS. MUP KS

N. Aj.

8.9.2024

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo sinoć su imali pune ruke posla.

Kako je saopćeno iz Operativnog centra, jučer su u 16 sati, policijski službenici PU Centar, uhapsili S.S., rođen 2005. godine iz Sarajeva, na osnovu potrage PU Stari Grad, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio razbojništvo.

O tome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Nekoliko sati kasnije, u 21.40 sati, policijski službenici PU Centar, uhapsili su B.K., rođen 1987. godine iz Sarajeva, na osnovu potrage PU Kiseljak, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio tešku krađu. O navedenom obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

I saobraćajna policija imala je posla.

Kako su naveli, u toku proteklog dana, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, poduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja uručili su 348 prekršajna naloga. Iz saobraćaja je isključeno 48 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, 7 lica prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, 2 motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, 2 vozila su isključena neregistrovana, i 3 motoma vozila zbog tehničke neispravnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.