TRI VAŽNA PITANJA

Snimci nadzorne kamere kriju odgovor: Kako je Luka Vuksanović nestao za 40 sekundi

Gosti obližnjeg restorana, ali i zaposleni, izašli su čim su čuli jak udarac, ali ni oni nisu zatekli nikog u vozilu i oko njega

Luka Vuksanović. Instagram

Dž. R.

4.9.2024

Luka Vuksanović, 26, prije 10 dana je doživio saobraćajnu nesreću kada je, prema sumnjama, izgubio kontrolu nad vozilom, udario u zaštitnu ogradu i sletio s puta.

Snimila ga kamera

Njegova sestra kaže da je nadzorna kamera snimila trenutak nesreće, ali se zapravo postavlja pitanje šta bi sve snimak mogao da otkrije.

Lukina starija sestra objasnila je ranije za Blic da je njen brat bio sam u automobilu, te da je te večeri krenuo kod drugara. Na naplatnoj rampi kod Mladenovca snimila ga je nadzorna kamera, on je razgovarao sa radnicom zbog jer mu se nije dobro očitala naplata i nastavio je dalje kretanje. Nakon sedam kilometra, dogodila se nesreća.

Na nadzornoj kameri se vide tri scene.

Prema dosadašnjim informacijama, ali i kako je ispričala Lukina starija sestra, automobil je na skretanju za Sopot nastavio pravo, nije skrenuo. Nakon toga, automobil je nastavio još nekoliko metara da se kreće nakon čega se zaustavio.

Kako je ispričala Lukina starija sestra, ali i kako je njima rekla policija, samo 40 sekundi nakon nesreće pojavila se žena koja je stala sa automobilom, međutim, Luke već tada nije bilo u kolima.

Također, gosti obližnjeg restorana, ali i zaposleni, izašli su čim su čuli jak udarac, ali ni oni nisu zatekli nikog u vozilu i oko njega.

Postavljaju se tri važna pitanja.

Kada je izašao iz vozila

Ono što nije jasno jeste u kom trenutku je Luka izašao iz automobila.

Uprkos tome što je 40 sekundi od udarca na lice mjesta stigla ženska osoba koja je zaustavila automobil u nadi da će pomoći, Luke tad u automobilu više nije bilo što znači da je on iz njega izašao prije toga.

U kakvom stanju je bio

Snimak sa nadzorne kamere bi mogao da otkrije i u kakvom stanju je Luka izašao iz automobila.

Prema nezvaničnim informacija, u automobilu su se, prilikom udarca u zaštitnu ogradu, aktivirali zračni jastuci, a nigdje nije bilo tragova krvi.

Također, on je morao da se kreće oko 100 metara do mjesta gdje je pronađen, te da po mraku preskače otvorene bunare i različite prepreke.

Da li je bio sam

Uprkos tome što je Lukina sestra rekla da je njen brat krenuo kod drugara, ono što bi snimak sa nadzorne kamere mogao da otkrije jeste da li je Luka u trenutku nesreće bio sam.

Lukino tijelo je pronašao policajac jučer oko 12 sati nakon devet dana potrage.

– Lukin brat je u međuvremenu slučajno naišao na policiju koja mu je rekla da ne prilazi, a kada je rekao da je njegov brat, pustili su ga uz riječi da su nešto pronašli. Hitna pomoć je konstatovala smrt – rekao je za Blic prijatelj koji je učestvovao u potrazi.

Prema nezvaničnim saznanjima, tijelo je pronađeno u neprepoznatljivom stanju. Njegovi najbliži su ga identifikovali na licu mjesta po garderobi. Navodno, na sebi je imao šorc koji su oni prepoznali.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je naložilo da policija dostavi izvještaj i obdukciju sa toksikologijom, piše Blic.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.