ZAGREB

Objavljen video: Policija upala u kuću, pronašli ubicu iz Srbije, a uhapsili i državljane BiH i Crne Gore

Kod 19-godišnjeg državljanina BiH, koji ima regulisan status u Republici Hrvatskoj, pronađeno 3,9 grama marihuane

Akcija policije u Zagrebu. Zagrebačka policija

N. Aj.

2.9.2024

Policijski službenici Policijske uprave Zagrebačke u ponedjeljak su u kući na području Sesveta pronašli i uhapsili državljanina Srbije starog 48 godina, dva državljana Bosne i Hercegovine i državljanina Crne Gore, prenosi Anadolija.

- U ranojutarnjim satima policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u kući na području Sesveta pronašli su i uhapsili državljanina Republike Srbije starosti 48 godina te još trojicu stranih državljana. Policijski službenici su temeljem ciljanog prikupljanja informacija došli do saznanja da se u kući u Sesvetama nalazi strani državljanin za kojim je raspisana međunarodna potraga Interpola Republike Srbije zbog bijega s odsluženja zatvorske kazne u Republici Srbiji - navodi se u saopćenju.

Dolaskom na lokaciju u Sesvetama, policijski su službenici uhapsili 48-godišnjaka i još tri muškarca koji su boravili s njim u kući.

Zbog nezakonitog boravka na teritoriji Republike Hrvatske, uhapšeni su i 22-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine te 34-godišnji državljanin Crne Gore, dok je kod 19-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, koji ima regulisan status u Republici Hrvatskoj, pronađeno 3,9 grama marihuane.

Danas je 48-godišnjak priveden na Županijski sud u Zagrebu radi pokretanja ekstradicionog postupka, dok su ostali muškarci privedeni u službene prostorije policije, navodi se.

Nad 19-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine dovršeno je kriminalističko istraživanje te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zloupotrebe droga, dok je prema ostaloj dvojici stranih državljana postupano u skladu sa odredbama Zakona o strancima.

Kako su objavili mediji, muškarac iz Srbije zove se Vladan Sretenović koji je u zatvoru proveo 15 godina zbog ubistva. Interpol ga je tražio zbog premlaćivanja iz 2016.

Policija je objavila i video upada u kuću koji možete pogledati na ovom linku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.