KONTRADIKTORNOSTI

Mještani tvrde da je policija izvela migrante iz kuće, dok policija to ne potvrđuje

Mještani tvrde da je policija iz kuće izvela pet migranata i da trenutno vrše pretres terena, dok su iz policije govorili da je riječ o jednoj osobi

Velika drama. BN TV

S. S.

19.8.2024

Policija je upala u kuću i uhapsila pet migranata, koji su se danas u popodnevnim satima zabarikadirali u jednoj kući, saznaje BN na licu mjesta.

Prema informacijama tog medija, u toku je pretres ostalog terena, a migranti su prvo opljačkali jednu kuću, pa su se sklonili u drugu.

Prema tvrdnjama mještana, čuje se i pucnjava iz kuće, a bačena je i bomba. Na lice mjesta je stigla je i policija iz nevesinjske stanice.

Iz Policijske uprave Trebinje stiglo je saopćenje u kome navode da su policijski službenici Policijske stanice Nevesinje i Jedinice Žandarmerije Policijske uprave Trebinje u mjestu Zovi Do, područje opštine Nevesinje, blokirali širu lokaciju i objekat u kojem se nalazi nepoznato lice koje puca iz vatrenog oružja.

- Lice ne govori i ne razumije srpski jezik, te ne želi da komunicira na engleskom jeziku sa policijskim službenicima. U blizini navedene lokacije nema civila i nema povrijeđenih lica - kaže se u saopćenju.

Informacije sa terena su drugačije. Mještani tvrde da je policija iz kuće izvela pet migranata i da trenutno vrše pretres terena, jer sumnjaju da ih ima još na tom području. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.