NAPAD NA PARKINGU

Tuzlak za "Avaz" o tučnjavi u Blagaju: Mene i sina napalo je 12 ljudi, ubili bi nas da se nismo branili

Bojčić je pesnicom udario moju kćerku, svađu je isprovocirao taj Badžem koji drži parking, kaže H. A.

Parking na kojem su napadnuti. Crna Hronika.info

12.8.2024

Na području oko Tekije u Blagaju u petak se desio  incident nakon čega je teže povrijeđen radnik na parkingu. Zbog učešća u tučnjavi saslušavani su otac i sin H. A. (58) i A. T. (27) obojica iz Tuzle, dok je teške povrede zadobio radnik Mehmed Bojčić (46) iz Mostara koji je zbrinut u Kantonalnoj bolnici “Dr. Safet Mujić“ u Mostaru.

Bukvalno smo branili, borili smo se za život

Redakciji „Dnevnog avaza“ obratio se H. A. (identitet poznat redakciji ) iz Tuzle koji je je demantirao da je do tučnjave došlo jer nisu željeli platiti parking. Tuzlak je za "Avaz“ kazao da je na njega i sina s kojima je bilo pet žena, nasrnula grupa muškaraca nakon što je izvjesni Badžem koji naplaćuje parking bio pokretač napada na njih.

- Bukvalno smo se branili, borili smo se za život, nas dvojica, kćerku su isto tukli. Supruga je bila tu, pet žena i nas dvojica. Otpočetka kada smo parkirali i platili parking i pošli da malo obiđemo mjesto i da se vratimo, trpili smo strašne provokacije i strašne uvrede i na kraju nas je napalo njih 12. Ne bih da poredim, ali bukvalno, nisam htio da doživim sudbinu Muriza Memića. U pitanju je bila samoodbrana, u svakom momentu, i da se nisam branio, vjerovatno bi i mene i sina ubili - naveo je H. A. za "Avaz“.

Dodao je da je nakon incidenta dobijao prijateće poruke, ali i poruke ljudi koji su mu pisali da nikad nisu dobili račun na tom parkingu.

- To je vjerovatno izvještaj za finansijsku policiju da se uključe i oni. Kome to ide, zašto to ne ide u državnu kasu, zašto su tu stalne provokacije, zašto su išli da nas tuku. I da su se bar tukli, nego su nas svi s leđa udarali. Mehmed Bojčić je je udario moju kćerku pesnicom kada mu je otela šipku. Moja kćerka je završila u istoj bolesničkoj sobi gdje je bio i on. Ako je u komi, zašto je sa običnom infuzijom, a ne u šok sobi. Sve vrijeme je bio u istoj prostoriji kao i moja kćerka gdje su je snimali, imala je potres mozga, hematome, frakturu. Ja sam imao frakturu nosa, sinu su šili usnu, imamo i hematome, navodi H. A.

Tuzlak ističe da je i on bio učesnik proteklog rata, te da je tri puta operisan.

Provocirali su nas, pljuvali, oštetili auto 

- Policijski inspektori su bili strašno ljubazni prema nama dvojici. Čak su nam i objasnili šta je bilo s Bojčićem,  da je maloljetan ostao bez porodice, ali da se odao narkomaniji, da takvom čovjeku uopće nije mjesto na parkingu. Mi smo u čistoj samoodbrani sve to uradili - navodi H. A. i dodaje:

- Svađa je bila oko toga što su nas provocirali sve vrijeme i tražili kavgu i dobili su je na kraju, bukvalno. U prolazu kad vam oštete auto i kada vas počnu pljuvati i svašta govoriti, samo ako smo ih krivo pogledali to je bio povod za tučnjavu, ne za tučnjavu nego za linč, mi smo praktično mogli biti linčovani ondje. Niko ne zove policiju i hitnu, a njihov čovjek leži na podu.

Naveo je da je njegov sin , kao nosilac crnog pojasa upozoravao grupu da im ne prilaze i ne napadaju, ali da to nije urodilo plodom.

- Badžem je taj koji naplaćuje parking i njegov rođak s istim prezimenom, oni su glavni pokretači bili svega. Policija zna da je to nelegalan parking, da se ne izdaju računi i da se sve sliježe u privatne džepove. Autobus naplaćuju 20 maraka za auto je pet maraka, nije to mala para. 

Čitavoj svađi su kumovali taj Badžem u žutoj majci i onaj drugi s crnim kačketom i majicom. Onaj što je najmanje kriv je nastradao, on je trčao stolicom da mi udari kćerku i sina, ona mu je otekla motku, a on ju je udario bokserom i vukao za kosu. Moju su kćerku slikali s tom šipkom, hoće da podvale da je ona njega udarala - navodi H. A. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.