GRADAČAC

Godina od zločina kakav nije zapamćen: Monstrum Nermin Sulejmanović usmrtio tri osobe, ubistvo supruge prenosio na Instagramu

U svom krvavom pohodu je ranio tri osobe

Nizama Hećimović i Nermin Sulejmanović. Facebook

S. S.

11.8.2024

Godišnjica svirepih ubistava u Gradačcu koje je počinio Nermin Sulejmanović navršava se danas.

On je prvo brutalno pretukao, a onda i ubio nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović dok se njihovo dijete nalazilo pored njih i sve to prenosio uživo na društvenim mrežama, a onda ubio i Džengiza i Denisa Ondera. U svom krvavom pohodu je ranio tri osobe.

Danas će se u Gradačcu održati mirni protesti.

- Prisjetimo se naše sugrađanke Nizame Hećimović, sugrađana Denisa i Džengiza Ondera, kao i Tahire Čamdžić, Aide Dendić, Emire Maslan, Amre Kahrimanović, Selme Baluković, Halide Smajić, Mileve Andrić, Amele Čičkušić i njene dvoje maloljetne djece, Nermine Krajine… Zajedno pokažimo da smo protiv svih oblika nasilja - poručuju organizatori Udruženja mladih “Futura” Međiđa Donja i Neformalne grupe građanki i građana Gradačac.

Aktivnosti obilježavanja godišnjice ubistava u Gradačcu trajat će cijeli dan, a centralno okupljanje je u 16:00 sati, dok je mirna šetnja gradom planirana u 16:30 sati.

Podsjetimo, Nermin Sulejmanović (35) nakon ovih monstruznim djela se skrivao od policije, a kada ga je policija otkrila i opkolila on je počinio samoubistvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.