FEMICID U TUZLI

Počelo suđenje Mađaru: Samostrelom ubio suprugu Selmu Baluković

Razjasnit će se ko je i kako optuženom nanio povrede, kaže advokat Bakir Hećimović

Mađar na nosilima dovođen u Tužilaštvo TK. Avaz

3.8.2024

Nakon tromjesečne istrage pred Vijećem Kantonalnog suda u Tuzli, saslušanjem prvih svjedoka optužbe, počelo je suđenje mađarskom državljaninu Ernu Szabo-Csakiju (50) za ubistvo supruge Selme Baluković (48) koje je potreslo ovaj kanton.

Trenutna smrt

Mađar koji posjeduje i srbijansko državljanstvo se tereti da je u vremenskom periodu od 19. februara do 21. februara 2024. godine, u tačno neutvrđeno vrijeme, u Tuzli, Srednja Lipnica, ulica Peje Markovića broj 15, u porodičnoj kući vlasništvo njegove supruge Selme Baluković, upotrebom hladnog oružja luka i strijele, ispalio strijelu u pravcu Selme Baluković.


Selma i Erno: Živjeli u njenoj kući. Facebook

Strijela je pogodila Selmu u predjelu njenog grudnog koša, od čega je nastupila momentalna smrt žrtve. Policija je u kući zatekla i Erna koji je zbog ubodnih rana u predjelu abdomena hitno hospitaliziran na UKC Tuzla.

S tim u vezi, svjedoci su svjedočili na okolnosti odnosa optuženog i oštećene, ali Sudsko vijeće do sada nema provedenih dokaza kako i na koji način je došlo do navedenog ubistva.

Nadzor ljekara

Tuzlanski advokat Bakir Hećimović koji brani optuženog Mađara nam je potvrdio da je počeo glavni pretres kao i činjenicu da se optuženi Erno Szabo-Csaki nalazi u vrlo teškom zdravstvenom stanju od povreda koje je zadobio u kritičnom događaju.


Hećimović: Zastupa Mađara. Avaz

- Glavni pretres će razjasniti ko je i kako optuženom nanio povrede zbog kojih je od kritičnog događaja pod stalnim i intenzivnim liječničkim nadzorom - naveo je advokat Hećimović.

Selma i njen suprug bili su članovi streljačkog kluba i to objašnjava činjenicu da su u kući imali samostrel. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.