PUCNJAVA KOD MAJDANPEKA

Dačić otkrio motiv jezivog zločina: Ubio komšije zbog rastinja

Dvije osobe ubijene su jučer, a jedna je povrijeđena u selu Topolnica

Ubijeni bračni par. Telegraf.rs

B. C. / Telegraf

16.7.2024

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je motiv, kada je u pitanju jučerašnje ubistvo u selu Topolnice kod Majdanpeka, svađa oko paljenja rastinja između bračnog para i lica koje je pucalo.

Kako je rekao, upravo je to lice više puta palilo rastinje i izazivalo požare.

Najvjerovatnije pucao iz lovačke puške

- Riječ je o mještanima, bračnom paru iz istog sela. U pitanju je svađa koja je nastala zbog paljenja rastinja, odnosno mogućnosti da se zapali šuma u tom dijelu, gdje je bračni par imao svoje posjede. Mještani su stalno optuživali ovo lice, koje je inače i pucalo, da stalno pali rastinje i da izaziva požare. Kada je bračni par krenuo da vidi kakva je situacija, pošto je tada već požar nastao, došlo je do ovog događaja. Oni su bili na traktoru i on je najvjerovatnije pucao iz lovačke puške, rekao je ministar novinarima na Aerodromu "Nikola Tesla" prilikom ispraćaja pripadnika Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije MUP koji će gasiti šumski požar u Sjevernoj Makedoniji.

Dačić je dodao da trenutno nema podatke da li je lice imalo dozvolu za držanje puške ili ne i dodao da se pretpostavljalo, imajući u vidu da je riječ o licu koje ima toliki broj godina, da je to moguće riješiti lokalnim snagama policije, prenosi b92 pisanje Tanjuga.

- Da podsjetim, bračni par je ostao da leži na traktoru poslije pucanja. Bila su još dva lica iza tog bračnog para, jedno lice je takođe ranjeno, a četvrto lice je pobjeglo i obavijestilo o događaju. Pošto je mjesto događaja daleko od sela prošlo je dosta vremena i bilo je potrebno da se angažuju specijalne snage. Specijalna teroristička jedinica je reagovala, jer i dalje je bilo pucanja, nije se znalo kako će se to sve završiti, naveo je ministar.

Kako je istakao, lice koje je pucalo bilo je u svojoj kući i nije željelo da se preda poslije više sati razgovora i pregovora, međutim, on je s puškom u ruci dočekao policiju i suprotstavio se i policija je u skladu sa zakonom morala da reaguje. Dačić se osvrnuo i na akciju dobrovoljne predaje oružja i rekao da se ta akcija provodi već posljednih 20 godina, ali da je tek prošle godine dala veće rezultate i da je vraćeno više desetina hiljada komada oružja.

Zakon će biti uskoro ponovo razmatran

- Naravno, to nije dovoljno, s aspekta krivičnih djela i u krajnjem slučaju je veoma bitno da se što manje oružja nalazi u tom realnom životu. Ali, kao što znate, postoje dozvole koje su već izdate i jedan broj ljudi i dalje ima dozvole za držanje i za nošenje oružja. Taj zakon će biti uskoro ponovo razmatran i vidjet ćemo koja su najbolja rješenja - rekao je Dačić.

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) sinoć su neutralisali dvostrukog ubicu iz sela Topolnica, kod Majdanpeka, izjavio je potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Dvije osobe ubijene su jučer, a jedna je povrijeđena u pucnjavi u selu Topolnica u okolici Majdanpeka. Povrijeđeni N.M. (59) s prostrijelnim ranama zbrinut jeu Zdravstvenoj stanici u Donjem Milanovcu i nalazi se van životne opasnosti. Ubijeni su zatečeni na licu mjesta bez znakova života.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.