NOVI DETALJI

Drama na Grbavici: Policija spasila dječaka (2), sklonili ga s prozora, bio sa sestrom (4), uhapšena majka!

Djecu je preuzeo Centar za socijalni rad, naveli su iz MUP-a KS

Policija MUP- KS: Reagirali na vrijeme. Avaz

14.7.2024

Prava drama odvijala se jučer u sarajevskom naselju Grbavica kada je dijete od dvije godine primijećeno da stoji na vanjskom dijelu prozora na šestom spratu stambene zgrade. Zahvaljujući brzoj reakciji policije MUP-a KS i vatrogascima spriječena je tragedija.

Kako su za portal „Avaza“ kazali sinoć je uhapšena jedna osoba zbog krivičnog djela zapuštanje djeteta ili zlostavljanja djeteta/maloljetnika iz člana 219.

- Nešto prije 19 sati pripadnici Policijske stanice Novo Sarajevo zaprimili su poziv da je uočeno maloljetno dijete na prozoru šestog sprata zgrade u naselju Grbavica. Policajci su odmah s vatrogascima izašli na teren. Vrata je morao otvoriti vatrogasac jer s druge strane nije bilo odgovora nakon kucanja – kazali su iz MUP-a KS za portal „Avaza“.

Dodali su kako prilikom ulaska u stan osim dvoje maloljetne djece nisu zatekli nikoga više. Djeca su, ističu, ostavljena bez nadzora.

- Jedan od vatrogasaca dječaka je s prozora sigurno sklonio. Djecu je preuzeo Centar za socijalni rad – naveli su iz MUP-a KS za portal "Avaza".

Kako saznaje "Avaz", uhapšena osoba je majka djece, koja je stigla tek oko 21 sat. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.