ODREĐEN PRITVOR

Beograđanka proganjala drugaricu iz srednje škole: Zvala sa skrivenog broja, slala poruke

Osumnjičena je na saslušanju negirala krivicu

Policija Beograd. Društvene mreže

Z. K.

8.6.2024

Na prijedlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, sud je odredio pritvor do 30 dana K.K. (32), osumnjičenoj da je zvala sa skrivenog broja, slala veći broj poruka, među kojima je bilo i prijetećih, ženi koju poznaje od srednje škole.

Osumnjičena je na saslušanju negirala krivicu i navela da nije ona slala poruke, ali je tužilaštvo, imajući u vidu da je već tri puta osuđena za isto krivično djelo, predložilo pritvor, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Ona se sumnjiči za krivično djelo proganjanje.

Na teret joj je stavljeno da je uporno protiv volje oštećene, sa kojom se zna od srednje škole, nastojala da sa njom uspostavi komunikaciju na taj način što ju je pozivala sa skrivenog broja telefona.

Sumnja se da joj je zatim slala veći broj poruka koje se odnose na događaje iz prošlosti, ali i poruke prijetećeg sadržaja, na koje oštećena nije odgovarala i zbog kojih se plašila za svoju bezbjednost.

U daljem toku krivičnog postupka javni tužilac će donijeti naredbu za psihijatrijsko vještačenje okrivljene, ispitati oštećenu i preduzeti sve potrebne dokazane radnje, navedeno je u saopštenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.