ZABRINJAVAJUĆE

Za sedam dana 18 saobraćajnih nesreća, poginulo mlađe lice i troje povrijeđenih

Dežurni ljekar Doma zdravlja Tomislavgrad konstatovao je smrt J.G, a o svemu je upoznat dežurni kantonalni tužilac

Veliki broj nesreća u Livanjskom kantonu. Srna

SRNA

3.6.2024

 Na području Livanjskog kantona u posljednih sedam dana dogodilo se 18 saobraćajnih u kojim je poginulo dvadesetjednogodišnje lice, a tri mlađe osobe povrijeđene.

Jedna osoba je poginula, a tri su povrijeđene juče oko 2.50 časova kada je motorno vozilo sletjelo sa regionalnog puta Tomislavgrad–Blidinje.

Pripadnici Policijske uprave Tomislavgrad uviđajem su utvrdili da je A.K. /19/ iz Posušja, upravljajući motornim vozilom "opel" zagrebačke registracije sletio sa puta i tada je poginuo suvozač J.G. rođen /21/ iz Posušja, dok su povrijeđeni saputnici koji imaju 21, 18 i 17 godina iz Posušja.

Dežurni ljekar Doma zdravlja Tomislavgrad konstatovao je smrt J.G, a o svemu je upoznat dežurni kantonalni tužilac, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona.

Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda pet je bilo sa povrijeđenima, četiri sa većom materijalnom štetom, a devet sa manjom materijalnom štetom.

U oblasti kriminaliteta registrovano je šest slučajeva koji imaju obilježja krivičnog djela - oštećenje tuđe stvari, falsifikovanje isprava, ugrožavanje javnog saobraćaja, laka tjelesna povreda, krađa, teška krivična djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Evidentirana su tri prekršaja u oblasti javnog reda i mira.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.