PREPISKA TELEFONOM

Ovo je ubica Nusreta: Nožem ga je ubo 22 puta, prije toga mu prijetio i pisao jezive poruke

Istraga sugeriše da je Nusret bio namamljen u zamku

S. Z.: Ubica Nusreta. Telegraf.rs

N. H.

11.2.2024

Na Pešteru se desila tragedija koja je potresla cijeli Balkan. Nusret Destanović, muškarac srednjih godina, pronađen je mrtav u bunaru, a istraga koja je uslijedila otkrila je mračnu priču.

Prema policijskom izvještaju, glavni osumnjičeni za ubistvo Nusreta je S.Z., bivši suprug R.H., s kojom je žrtva, kako se navodi, bila u emotivnoj vezi.

Telegraf je došao u posjed jezive prepiske gdje ubica prijeti R.H.

- Ali zadnji se najslađe smije. Vjeruj mi. Vidjet ćeš šta ću uraditi - napisao je S.Z., na šta mu je R.H. odgovorila "Mrš bre".

- J**o mi Nusret Aminu. Jedno od vas dvoje će otići pod crnu zemlju - nastavio je S.Z., a R.H. je odgovorila "Nek ti j**e Mujesiru.

- E bit ćeš svjedok kad te zovnem na kameru. Nek j**e slobodno -  napisao je S.Z.

Prepiska S.Z. i R. H.. Telegraf.rs

Istraga sugeriše da je Nusret bio namamljen u zamku porukom poslatom sa njenog telefona, koju, kako se sumnja, nije ona poslala.

Kako je za Telegraf rekla osoba bliska Nusretu, on je "mučenički umro".

- Imao je 22 uboda od noža. Na kraju je zaklan i bačen u bunar - rečeno je za Telegraf.

Nusret, vjerujući da ide na sastanak s njom, zapravo je upao u zamku.

Na dogovorenom mjestu, umjesto nje, dočekala ga je grupa muškaraca. Prema izjavama svjedoka i dokazima prikupljenim tokom istrage, Nusret je brutalno pretučen prije nego što je njegovo tijelo bačeno u bunar.

Motiv ovog zločina, prema prvim spekulacijama, mogla bi biti ljubomora i osveta, s obzirom na prethodne odnose između njih troje.

R.Z. je vodila Instagram profil na kojem su često objavljivane zajedničke fotografije sa S.Z., što je svjedočilo o njihovoj naizgled sretnoj prošlosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.