UPUĆEN PRIJEDLOG

Tužilaštvo KS zatražilo pritvor za Adema Šumana koji je ubio nevinog mladića Farisa Pendeka

Pritvor zatražen i za dvojicu pomagača

Privođenje Adema Šumana. Avaz

31.1.2024

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Ademu Šumanu zbog krivičnog djela ubistvo pri bezobzirnom i nasilničkom ponašanju.

Opasnost od bjekstva

Pritvor mu je predložen zbog opasnosti od bjekstva, potom, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.

Određivanje jednomjesečnog pritvora predloženo je i Mersimu Saljeviću i Elmedinu Gradišiću iz istih pritvorskih razloga. Oni se sumnjiče za krivično djelo pomoć počinitelju nakon počinjenog krivičnog djela.

Ubistvo se desilo u nedjelju u 23.30 sati u sarajevskom naselju Otoka. Ljekari Hitne pomoći su u 00.07 sati konstatirali smrt 19-godišnjaka koji je imao vidne povrede u gornjem dijelu tijela.

Nije izlazio iz vozila 

Sve se desilo nakon nesporazuma u saobraćaju na raskrsnici ulica VII transverzala i Bulevar Meše Selimovića. Faris Pendek je bio na zadnjem sjedištu u Citroenu i nije učestvovao u sukobu.

Vozaču Citroena D. K. (19) i putniku E. R. (19) konstatirane su lake tjelesne povrede, dok treći putnik iz vozila B. H. (19) nije povrijeđen.

Adem Šuman je hicem iz pištolja usmrtio je Pendeka, a potom je pobjegao. Prekjučer se predao policiji u pratnji advokata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.