SUDAR TRI AUTOMOBILA

Teška saobraćajna nesreća u tuzlanskom naselju Orašje: povrijeđeno šest osoba među kojima su dvije maloljetne

Najteže povrede zadobila je osmogodišnja djevojčica

Teška saobraćajna nesreća u tuzlanskom naselju Orašje. Tuzlanski.ba

N. Č.

27.9.2023

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 22.30 časova na regionalnom putu u tuzlanskom naselju Orašje, povrijeđeno je šest osoba, od kojih su dvije maloljetne.

U sudaru su učestvovali automobili “Golf pet”, “Golf šest” i “Volkswagen Touran”.

Najteže povrede zadobila je osmogodišnja djevojčica iz vozila “Golf šest”, koja je zadržana na liječenju u Univerzitetskom centru Tuzla. Takođe, teško je povrijeđen i saputnik iz “Golfa pet”, I.B. iz Tuzle (19).

Lakše su povrijeđeni vozači S.K. i E.B, trinaestogodišnja djevojčica iz “Golfa šest” i saputnik H.B. (19) iz “Golfa pet”.

Najteže povrede zadobila je osmogodišnja djevojčica. Tuzlanski.ba

Za vrijeme uviđaja, koji je trajao od 22.45 do 2.45 časova jutros, saobraćaj je bio potpuno obustavljen na ovoj dionici puta.

O svemu je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a policija preduzima potrebne mjere i radnje na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode.

Iz UKC-a Tuzla saopšteno je da se pet pacijenata javilo u ovu zdravstvenu ustanovu i da su obrađeni na prijemima Klinike za ortopediju i traumatologiju i Klinike za hirurgiju, dok je jedna osoba zadržana na opservaciji na Klinici za plastičnu i maksilofacijalnu hirurgiju. 

Ostali pacijenti su otpušteni na kućno liječenje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.