RJEŠENJE SUDA BIH

Bojanu Cvijetiću, bivšem savjetniku Dragana Mektića, ukinut kućni pritvor

Izrečene mjere zabrane članovima Cvijetićeve grupe Slavku Brboroviću i Željku Maksimoviću

Bojan Cvijetić. Facebook

19.8.2023

Kako je “Avaz” ranije najavio Tužilaštvo BiH u narednih nekoliko dana podići će jednu od najvećih optužnica u predmetima “Sky” protiv grupe Bojana Cvijetića, bivšeg savjetnika Dragana Mektića u Ministarstvu sigurnosti BiH.

Prihvaćeni prijedlozi

U međuvremenu Sud BiH je Bojanu Cvijetiću ukinuo i kućni pritvor.

- Sud je 16.8.2023. donio rješenje kojim je osumnjičenom Bojanu Cvijetiću ukinuta mjera zabrane napuštanja boravišta iz člana 126. stav 1. ZKPBiH, a koja mjera je određena rješenjem ovog Suda od 3.3.2023. godine - saopćeno je iz Suda BiH.

Odlučujući o prijedlozima Tužilaštva BiH kao i odbrane osumnjičenih, Sud je istog dana u predmetu Bojan Cvijetić i drugi prihvatio prijedloge odbrane osumnjičenih i Tužilaštva BiH te donio rješenje kojim je osumnjičenim Slavku Brboroviću i Željku Maksimoviću ukinut pritvor određen rješenjem ovog Suda od 30. maja ove godine.

Brboroviću i Maksimoviću su određene mjere zabrane, i to zabrana putovanja i sastajanja s određenim osobama. 

Sky optužnica

-  Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za istima postoji potreba ili do drugačije odluke Suda. Kontrola opravdanosti izrečenih mjera vršit će se po isteku svaka dva (2) mjeseca od dana donošenja posljednjeg rješenja. Osumnjičeni su upozoreni da im se može odrediti pritvor ukoliko prekrše neku od obaveza nametnutih ovim rješenjem - naveli su iz Suda BiH.

Na optuženičkoj klupi u ovom predmetu, zbog šverca kokaina iz zemalja Južne Amerike u BiH, a zatim zemlje EU, bit će više od 15 osoba. Ovo će biti jedna od najvećih Sky optužnica za trgovinu narkoticima u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.