PRIJAVLJENO TUŽILAŠTVU

Uhapšeno dvoje Banjalučana: Šmrkali kokain s displeja telefona

Kod N.P. pronađena je i oduzeta providna folija u kojoj se nalazila određena količina bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na kokain

Šmrkali kokain sa displeja telefona. Twitter

H. J. I.

10.8.2023

Policajci iz Banje Luke jučer su uhapsili N.R. i M.V. iz Banje Luke koji su šmrkali kokain sa displeja telefona u ulici Majke Jugovića, a od njih je oduzeta i određena količina droge. 

Iz Policijske uprave Banja Luka, navode da su u srijedu uhapsili N.R. iz Banje Luke, zbog sumnje da je koristio opojnu drogu, te M.V. također iz ovog grada, zbog počinjenog prekršaja o javnom redu i miru.

Šmrkali kokain s displeja telefona

- Prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, službenici su u ulici Majke Jugovića u Banjoj Luci, uočili navedena lica kako na javnom mjestu s displeja mobilnog telefona kroz nos uvlače bijelu praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, a koju su lica po uočavanju policijskih službenika uklonila s mobilnog telefona. Kod N.P. pronađena je i oduzeta providna folija u kojoj se nalazila određena količina bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na kokain - navodi se u saopćenju PU Banja Luka.

Podnesen izvještaj Tužilaštvu

Dodaju da je osoba M.V. podvrgnuta ispitivanju na prisustvo opojnih droga, a tom prilikom je u njegovom organizmu utvrđeno prisustvo droga amfetamin i kokain.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka bit će podnesen Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv N.R., a M.V. je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.