NA PODRUČJU FOČE

MUP RS uhapsio dvojac zbog kladioničarskih prevara "teških" 511.000 KM

Istog dana, pretreseni su stan, pomoćne prostorije i vozilo koje koristi V.A., a u toku je kriminalistička obrada nad njim

Uhapšen dvojac iz Foče. Printscreen

H. J. I.

5.7.2023

Pripadnici Policijske uprave Foča uhapsili su mještane V.A. i K.A., koji su osumnjičeni da su ukupno oprali 511.000 KM kroz takozvane kladioničarske prevare.

Tako su jučer, oko 16 sati, uhapsili V.A. iz Foče, kojeg terete za pranje novca, te da je tako došao do gotovo 221.000 KM. 

Dovodio ih u zabludu

- V.A. se sumnjiči da je od juna 2021. do aprila ove godine stekao taj iznos, tačnije novac koji je uplatilo više lica s prostora jugoistočne Evrope, dovodeći ih u zabludu, nudeći im tačne ishode sportskih mečeva - naveli su iz policije.

Istog dana, pretreseni su stan, pomoćne prostorije i vozilo koje koristi V.A., a u toku je kriminalistička obrada nad njim.

Na šalteru pošte uplaćivao "oprani" novac

Također jučer, pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije Foča uhapsili su K.A. iz Foče kojeg također terete za pranje novca.

On je, kako je potvrđeno "Nezavisnim novinama", uhapšen kada je na šalteru pošte uplaćivao novac za koji se sumnja da je opran.

- Pregledom K.A. pronađena je veća količina novca. Za njega se sumnja da je od novembra 2021. do aprila ove godine uzeo gotovo 290.000 KM - kazali su iz policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.