SAOBRAĆAJNA NESREĆA

Načelnik hirurgije u Trebinju za "Avaz": Tri osobe iz autobusa teže su povrijeđene, 10 ih je lakše

Ostali pacijenti su zadobili lakše tjelesne povrede

Dr. Vlado Rašević i hirurg dr. Nemanja Ilić. P. Mucović

P. Mucović

17.6.2023

U trebinjsku bolnicu primljeno je 13 osoba povrijeđenih u saobraćajnoj nesreći u mjestu Dražin Do kod Trebinja od kojih je troje zadobilo teške, a 10 lakše povrijeđeno, kazao za portal "Avaza"   hirurg dr. Vlado Rašević načelnik Odjeljenja za hirurgiju s otopedijom bolnice u Trebinju.

Jedan pacijent u jedinicu intenzivne njege

- 13 pacijenata smo primili, od toga su tri pacijenta zadobila teže tjelesne povrede. Jedan pacijent je primljen u jedinicu intenzivne njege. On je zadobio prijelom desne butne kosti. Ostala dva pacijenta su na Odjeljenju za hirurgiju od toga jedan pacijent je zadobio prijelom kuka, a drugi prijelom grudnog pršljena. Ostali pacijenti su zadobili lakše tjelesne povrede i nadamo se da će oni u toku sutrašnjeg dana napustiti našu bolnici- kazao je dr. Rašević.

Dodao je da niko od pacijenata nije ugrožen.

- Ovi koji su zadobili teže povrede prate se- kazao je dr. Rašević i dodao:

Ostali se uspješno oporavljaju

- Pet minuta prije sedam sati dobili smo od Hitne pomoći poziv da je došlo do udesa u kojem je učestvovao autobus. Čim se spomene autobus očekujemo veliki priliv.To dvoje nažalost nisu preživjeli, a ostali koji su došli do nas su zbrinuti i uspješno se oporavljaju- naveo je dr. Rašević.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.