PREDMET CVIJETIĆ I DRUGI

Određen pritvor osumnjičenom Milivoju Todoroviću

Mjera pritvora je određena zbog postojanja osnovane sumnje da je osumnjičeni Milivoj Todorović počinio krivično djelo organizirani kriminal

Sud BiH i Tužilaštvo BiH. Avaz

A. O.

12.6.2023

Sud Bosne i Hercegovine je 9.6.2023. godine u predmetu Bojan Cvijetić i drugi donio rješenje kojim je stavljeno van snage rješenje Suda Bosne i Hercegovine od 12.7.2022. godine za određivanje mjere pritvora osumnjičenom Milivoju Todoroviću.

Istim rješenjem, a nakon provedenog ekstradicijskog postupka, osumnjičenom Milivoju Todoroviću određena je mjera pritvora, koja prema ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana, računajući od dana lišenja slobode, odnosno od 9.6.2023. do 9.7.2023., ili do nove odluke Suda.

Mjera pritvora je određena zbog postojanja osnovane sumnje da je osumnjičeni Milivoj Todorović počinio krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZBiH), u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. KZBiH i posebnog pritvorskog razloga propisanog članom 132. stav 1. tačka a) Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, odnosno zbog opasnosti od bjekstva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.