SARAJEVO

U sinoćnjoj nesreći preminuo je sekretar NiP-ove kantonalne organizacije Tarik Muraspahić

Hitna pomoć je na mjestu nesreće konstatirala smrt te je tužilac zatražio obdukciju tijela

Muraspahić: Udario u betonski stub. Facebook

Z. K.

9.5.2023

U nesreći koja se desila sinoć u Sarajevu preminuo je sekretar NiP-ove kantonalne organizacije Tarik Muraspahić od kojeg se opraštaju porodica, prijatelji, stranačke kolege i drugi.

Među onima koji su se oprostili od Muraspahića je i njegov stranački kolega, načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

- Zatekla me tužna vijest da je na bolji svijet preselio naš Tarik, brat i saborac od prvog dana. Nije bio često na sceni, ali vrlo često ta ista scena nije mogla bez njega i njegove organizacije. Ne odlađajte ništa ni dan, jer smo upravo nas dvojica kafu odgodili poslije praznika i evo ne popismo je. Nadam se da ćemo je popiti na nekom boljem svijetu, ako Bog da. Tare, molim Gospodara da ti se smiluje, a tvojoj porodici podari sabur - objavio je Muzur.


Objava Muzura. Printscreen

Muraspahić je sinoć u ulici Džemala Bijedića, općina Novi Grad, automobilom skrenuo u lijevu stranu saobraćajnice i udario u betonski zid. Vozilo se nakon toga nastavilo kretati, a potom je udarilo u poslovni objekat s desne strane ceste i nakon toga se zaustavilo, saopćili su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Hitna pomoć je na mjestu nesreće konstatirala smrt te je tužilac zatražio obdukciju tijela. Nezvanično, Muraspahiću je pozlilo tokom vožnje, zbog čega je izgubio kontrolu nad automobilom.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.