PRIJE DVIJE GODINE

Dvije godine od stravičnog ubistva u Teočaku: Optuženi Haračić nema amneziju

Bračni par Mujo i Hajrija Džuzdanović nožem usmrćeni u svojoj kući

Haračić: Nije mu potrebno psihijatrijsko liječenje. Društvene mreže

Piše: B. C.

23.12.2022

Javnost u BiH je na današnji dan prije dvije godine, tačnije 23. decembra 2020., ostala u šoku nakon stravičnog ubistva starijeg bračnog para Muje i Hajrije Džuzdanović iz Teočaka. Za ovaj zločin optužen je Haris Haračić, sin direktora Doma zdravlja Teočak.

Haris Haračić optužen je da je 23. decembra 2020. u 23 sata provalio u porodičnu kuću Đuzdanovića u Teočaku, razbacao stvari u podrumu i kući te nasilničkim ponašanjem supružnicima, koje je zatekao na spavanju, nožem nanio veliki broj ubodnih rana po glavi, licu i cijelom tijelu.

Hajrija Džuzdanović (73) je od zadobivenih povreda preminula sljedeće jutro u UKC-u Tuzla, a njen suprug Mujo (78) bitku za život izgubio je nakon 14 dana. Optuženi Haris Haračić uhapšen je 24. decembra i još se nalazi u pritvoru KPZ-a Tuzla.

Sudski proces protiv optuženog započeo je u julu 2021. godine, a glavni pretres još traje. Ispitani su svjedoci ovog stravičnog ubistva, a saslušani su i vještaci. Vještak neuropsihijatar, akademik Abdulah Kučukalić, zajedno s kliničkim psihologom, obavio je vještačenje optuženog. Kučukalić, koji je do sada uradio minimum 10.000 vještačenja, u ovom slučaju upoznao je Sud s tim da optuženom nije potrebno psihijatrijsko liječenje i da može odgovarati na postavljena pitanja jer se svega sjeća.

Glavni pretres se nastavlja početkom 2023. godine, a Sudu trebaju biti dostavljeni nalazi vještačenja koje je zatražilo Tužilaštvo TK.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.