BANJA LUKA

Opaček lažno prijavio razbojništvo

Vladimir Opaček prijavio da su ga napala tri tamnoputa muškarca koji su mu ukrali novčanik i ručni sat

Piše: O. Matavulj

25.12.2020

Opaček: Osuđen u americi. Agencije

Vladimir Opaček (28) iz Banje Luke lažno je prijavio da su ga 22. decembra kod "Vitaminke" napala tri migranta koji su ga, kako je tvrdio, posjekli po licu i ukrali mu novčanik i ručni sat.

Portparol PU Banja Luka Danijela Mučibabić navodi da je operativnim radom na terenu utvrđeno da se radi o lažnoj prijavi. 

- Preduzimanjem operativnih mjera i radnji policijski službenici su prikupili materijalne dokaze i utvrdili da nad licem inicijala V.O. nije izvršeno razbojništvo. Osumnjičeni je saslušan u policiji na ove okolnosti. O svemu je obaviješteno tužilaštvo, koje se izjasnilo da im se dostavi izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama - rekla je Mučibabić. 

Imao specifične povrede

Podsjetimo, Opaček je u prijavi naveo da su ga napala tri tamnoputa muškarca, navodeći da je riječ o strancima, koji nisu bili maskirani. Saznajemo i da je Opaček imao specifične povrede, koje nisu odgovarale priči o napadu, već je djelovalo kao da se radi o preciznim rezovima.

Opaček je i ranije imao problema sa zakonom, osuđivan je i u BiH, ali i u Sjedinjenim Američkim Državama. Prema podacima američkih medija on je u saveznoj državi Mejn 28. juna 2013. godine osuđen na 10 godina zatvora zbog pljačke. Kazna mu je skraćena na pet godina, dok je preostali dio kazne trebala biti uslovna sloboda. Iz zatvora je pušten u oktobru 2017. godine.


Osuđen za pokušaj ubistva

Po povratku u BiH nepravosnažno je osuđen na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva nožem, a izrečena mu je i obavezna mjera liječenja u psihijatrijskoj ustanovi u koju još nije upućen, jer presuda nije pravosnažna. To djelo je, kako se navodilo, počinio u stanju bitno smanjene uračunljivosti, usljed poremećaja ličnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.