TUŽILAŠTVO KS

Bivši ISIL-ovac i banda iz Tešnja pušteni na slobodu

Almir Džinić, Abaz Sadiković i Esad Hasanbašić privođeni zbog pljačke pumpe u Srednjem

Razbojnici saslušani u Tužilaštvu. Avaz

Piše: B. C.

14.10.2020

Almir Džinić, bivši pripadnika ISIL-a, koji je boravo na sirijskom ratištu, a koji je zajedno sa dvojicom razbojnika iz Tešnja uhapšen zbog pljačke pumpe "INA" u Srednjem, pušten je na slobodu.

- Postupajući tužilac je nakon ispitivanja ocijenio da se osumnjičeni mogu braniti sa slobode. Ostaju pod istragom za krivično djelo razbojništva i predmet ide u redovnu proceduru- kazala nam je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Osim Džinića, bili su uhapšeni  Abaz Sadiković i Esad Hasanbašić iz Tešnja koji su također pušteni na slobodu.  

Ranije su iz MUP-a sapćili da su dvije osobe, uz prijetnju pištoljem, u ponedjeljak oko sedam sati, opljačkale benzinsku pumpu INA u Srednjem, Općina Ilijaš. Oni su prilikom razbojništva koristili gasni pištolj.

- Tom prilikom NN lica su uz prijetnju pištoljem, otuđila određenu sumu novca, a potom se putničkim motornim vozilom marke “BMW”, sive boje, udaljila u pravcu Semizovca. Policijski službenici PS Vogošća su u mjestu Semizovac, općina Vogošća, zaustavili putničko motorno vozilo marke “BMW”, reg. oznaka M98-O-439, kojim je upravljao vozač E.H., rođen 1993.godine, nastanjen u Tešnju, sa kojim su se vozilu nalazila lica: A.S., rođen 1995.godine i A.Dž., rođen 1997.godine, nastanjeni u Tešnju", piše u izvještaju MUP-a KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.