SARAJEVO

Svjedoci ispričali kako su spasili život vozaču BMW-a, koji je optužen za smrt tri djevojke

Ejubović ranije ispred Suda

Piše: Dž. Bl.

11.10.2018

U Kantonalnom sudu Sarajevo nastavljeno je suđenje Almiru Ejuboviću, koji je 29. juna, upravljajući BMW-om, izazvao nesreću na autoputu A-1 u kojoj su poginule Lejla Oruč, Nađa Neradin i Ajla Ibrica, dok je bila teško povrijeđena Ajla Oruč.

Iskaze su dali Vinko Marić i Velimir Petrović, pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, koji su prvi pritekli unesrećenima u pomoć, te spasili život Ejuboviću.

Marić i Petrović su ispričali kako su se tragičnog dana u Ford Focusu vozili na putu za posao kada je, kako su to svjedoci kazali, velikom brzinom, pored njih prošao Ejubovićev BMW.

- Je li moguće da me zaljuljalo - sjetili su se svjedoci razgovora u vozilu.

Oni su rekli kako su se kretali desnom trakom, a Ejubović lijevom, kada je BMW-om naglo skrenuo udesno, vozilom „preskočio“ metalnu ogradu i zabio se u stub, oko kojeg se, kako su rekli svjedoci, omotao. Sjetili su se da su bila zatamnjena stakla na vozilu, koje je od siline udara bilo uništeno do neprepoznatljivosti.

- Ugledali smo krvavog vozača, a oko vrata mu je bio pojas koji ga je gušio. Uspjeli smo vrata iskriviti, a staklo slomiti. Vozač nije mogao disati, krkljao je...Neko od građana donio je skalpel kojim smo prerezali pojas - ispričali su svjedoci.

Oni su kazali kako su ugledali na prednjem sjedišti djevojku plave kose, koja je imala teške povrede glave. Tada je još davala znakove života. Probudila se, plakala je i vrištala, a onda se opet onesvijestila. Na zadnjem sjedištu ugledali su još tri djevojke, sjetili su se svjedoci tragičnih momenata.

Različite tablice 

Svjedočili su Admir Rahimić i Sena Komarica iz firme Autoceste FBiH. Rahimić je kazao kako su građani iz vozila izvlačili unesrećene te da se BMW do motora zabio u stub. Naglasio je kako na mjestu nesreće postoji videonadzor. Komarica je ispred pravne službe ove firme govorila o oštećenjima nastalim u nesreći i to saobraćajnog znaka, ograde i stuba. Iskaz je dao i Munir Oputa iz MUP-a Kantona Sarajevo, koji je posvjedočio da je Ejubović koristio dvije različite tablice na vozilu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.